AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Miten voin edesauttaa alkionsiirron jälkeen alkion kiinnittymistä? Voinko urheilla, uida ja saunoa normaalisti?

Alkion kiinnittymiseen kohtuun ja raskauden alkamiseen vaikuttaa kaikkein eniten itse alkio. Ja vaikka alkio olisi meidän arviomme mukaan paras mahdollinen, niin silti se ei aina kiinnity. Kohdun vastaanottavaisuus vaikuttaa omalta osaltaan alkion mahdollisuuteen kiinnittyä. Kohdun limakalvon vastaanottavaisuuden arvioinnissa käytössämme on ultraäänitutkimus, jonka perusteella voimme vain karkeasti arvioida kiinnittymismahdollisuuksia.

Alkion kiinnittymiseen kohtuun ja raskauden alkamiseen vaikuttaa kaikkein eniten itse alkio. Ja vaikka alkio olisi meidän arviomme mukaan paras mahdollinen, niin silti se ei aina kiinnity. Kohdun vastaanottavaisuus vaikuttaa omalta osaltaan alkion mahdollisuuteen kiinnittyä. Kohdun limakalvon vastaanottavaisuuden arvioinnissa käytössämme on ultraäänitutkimus, jonka perusteella voimme vain karkeasti arvioida kiinnittymismahdollisuuksia. Kohdun limakalvo on hormonien vaikutuksen alainen ja lääkitys, jota käytät ennen alkionsiirtoa tai oma hormonituotantosi valmistavat kohdun limakalvon niin hyvin kuin se kyseisessä kierrossa on mahdollista.

Kun alkio siirretään kohtuonteloon, se ei jää kellumaan mihinkään onttoon tilaan vaan on hyvin suojattuna kohdun limakalvon poimujen sisällä, jolloin alkio ei pääse tippumaan pois. Koska munasolupunktion jälkeen voi olla vähäistä veristä vuotoa muutaman päivän ajan, kannattaa ammekylpyjä ja yhdyntöjä välttää niin kauan kuin veristä vuotoa näkyy. Urheilun ja saunomisen suhteen suosittelemme kuuntelemaan omaa kehoa.

Haluatko keskustella asiantuntijamme kanssa?

Asiantuntijat-sivulta löydät lisätietoa Felicitaksen hoitajista ja lääkäreistä.

Siirry asiantuntijat-sivulle

Toimipisteiden ja klinikoiden yhteystiedot löydät puolestaan Yhteystiedoista.