AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Miten miehestä johtuvaa hedelmättömyyttä hoidetaan?

Erilaiset hedelmöityshoidot, kuten kohdunsisäinen inseminaatio, koeputkihedelmöitys ja siitä johdetut menetelmät ovat avuksi, kun siittöiden määrää ja laatua ei voida parantaa. Näistä tärkein on mikrohedelmöitys, jossa siittiö ruiskutetaan suoraan munasoluun. Se on ainoa hoito vaikeissa spermavioissa ja kun sperman laatu on todettu heikoksi. Jos siittiöt puuttuvat siemennesteestä kokonaan,

Erilaiset hedelmöityshoidot, kuten kohdunsisäinen inseminaatio, koeputkihedelmöitys ja siitä johdetut menetelmät ovat avuksi, kun siittöiden määrää ja laatua ei voida parantaa. Näistä tärkein on mikrohedelmöitys, jossa siittiö ruiskutetaan suoraan munasoluun. Se on ainoa hoito vaikeissa spermavioissa ja kun sperman laatu on todettu heikoksi. Jos siittiöt puuttuvat siemennesteestä kokonaan, niitä voidaan tietyissä tapauksissa kerätä suoraan kiveksestä tai lisäkiveksestä.

Miehestä johtuvan hedelmättömyyden hoito ja raskaustulokset ovat merkittävästi parantuneet viime vuosina, kun hedelmöityshoidot ovat kehittyneet.

Lisätietoa miehestä johtuvasta lapsettomuudesta ja miehen hedelmällisyydestä