AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Mikä on lääkkeiden vaikutus siittiöihin?

Jos käytät säännöllisesti jotakin lääkettä, kannattaa tarkistaa lääkäriltä, että se ei vaikuta siittiöiden laatuun. Tietyt lääkeaineet aiheuttavat häiriöitä siittiöiden tuotannossa ja heikentävät niiden hedelmöityskykyä. Yleensä lääke voidaan vaihtaa sellaiseen, joka ei vaikuta siittiöihin. Kehonrakentajien käyttämät anaboliset steroidit aiheuttavat kivesten vajaatoimintaa ja lamannuttavat siittiöiden tuotantoa. Vielä pitkään niiden käytön lopettamisen jälkeen siittiöiden tuotanto voi loppua väliaikaisesti tai kokonaan.

Jos käytät säännöllisesti jotakin lääkettä, kannattaa tarkistaa lääkäriltä, että se ei vaikuta siittiöiden laatuun. Tietyt lääkeaineet aiheuttavat häiriöitä siittiöiden tuotannossa ja heikentävät niiden hedelmöityskykyä. Yleensä lääke voidaan vaihtaa sellaiseen, joka ei vaikuta siittiöihin.

Kehonrakentajien käyttämät anaboliset steroidit aiheuttavat kivesten vajaatoimintaa ja lamannuttavat siittiöiden tuotantoa. Vielä pitkään niiden käytön lopettamisen jälkeen siittiöiden tuotanto voi loppua väliaikaisesti tai kokonaan. Anabolisia steroideja on siis syytä välttää, jos raskaus on jossain vaiheessa suunnitteilla.

Lisätietoa miehen hedelmällisyydestä