AJANVARAUS
Siirry pääsisältöön

Kannattaako ylipainoisen laihduttaa ennen lapsettomuustutkimuksiin hakeutumista?

Sekä naisen että miehen ylipainon on todettu aiheuttavan elimistön hormonitasapainossa muutoksia, jotka heikentävät hedelmällisyyttä, ja saattavat vaikuttaa lapsettomuuteen. Naisella tämä ilmenee ovulaatiohäiriönä, jossa munasolu ei irtoa joka kuukausi tai pahimmillaan jää kokonaan irtoamatta. Miehellä ylipaino heikentää siittiöiden tuotantoa. Jos naisella on todettu selvä ylipaino ja ovulaatiohäiriö, lapsettomuututkimuksia kannattaa harkita jo alle vuoden yrittämisen jälkeen,

Sekä naisen että miehen ylipainon on todettu aiheuttavan elimistön hormonitasapainossa muutoksia, jotka heikentävät hedelmällisyyttä, ja saattavat vaikuttaa lapsettomuuteen. Naisella tämä ilmenee ovulaatiohäiriönä, jossa munasolu ei irtoa joka kuukausi tai pahimmillaan jää kokonaan irtoamatta. Miehellä ylipaino heikentää siittiöiden tuotantoa.

Jos naisella on todettu selvä ylipaino ja ovulaatiohäiriö, lapsettomuututkimuksia kannattaa harkita jo alle vuoden yrittämisen jälkeen, vaikka paino olisi entisellään. Vuoden yrittämisen jälkeen lapsettomuustutkimuksiin kannattaa hakeutua joka tapauksessa. Mehiläinen Felicitaksessa voimme tarvittaessa antaa myös ravintoneuvoja ja laatia laihdutusohjelman. Jo 5-10 prosentin pysyvä painonpudotus auttaa ylipainoisia pariskuntia raskaaksi tulemisessa.

Varaa aika lapsettomuuslääkärille

Varaa maksuton aika lapsettomuushoitajalle