Asiantuntijatyötä tekevä Minna kertoo synnytysvalmennukseen liittyvistä kokemuksistaan osana #henkilökohtuisesti-kampanjaa.

#Henkilökohtuisesti-kampanjan tarkoituksena on herätellä yleistä keskustelua ja tarjota vertaistukea mm. lapsettomuuteen, sukusolujen luovutukseen liittyen. Lisäksi #henkilökohtuisesti-kampanjassa asiantuntijamme ja asiakkaamme kertovat omakohtaisia kokemuksia lapsettomuuteen, sukusolujen luovutukseen, raskauteen, äitiyteen ja niihin liittyviin palveluihin liittyen.

Esikoistaan odottava Minna oli päättänyt osallistua kätilön pitämään synnytysvalmennukseen yhdessä puolisonsa kanssa ennen synnytystä.

”Synnytysvalmennus sopii kaikille odottaville äideille ja perheille, ja se suunnitellaan kätilöiden opastuksella aina yksilöllisesti jokaisen perheen toiveet huomioiden. Meille tärkeintä oli saada tietoa synnytyksen kulusta, ja siitä, miten voisimme synnytyksen kulkuun itse vaikuttaa.”, Minna kertoo.

”Synnytysvalmennuksessa käytiin läpi kaikki synnytyksen eri vaiheet, lääkkeelliset ja lääkkeettömät kivunlievityskeinot sekä erilaiset synnytystavat, kuten alatie- sekä sektiosynnytys. Synnytysvalmennus on synnyttäjän lisäksi myös puolisolle tai tukihenkilölle tärkeä apu.”, Minna jatkaa.

”Valmennuksen jälkeen jäi tunne siitä, että mitä tahansa synnytyksessä tuleekin vastaan, olemme pohtineet asioita yhdessä ja puolisoni tietää ajatukseni ja osaa auttaa minua tarpeen tullen. Ainahan synnytys ei mene toiveiden mukaan, mutta ainakin toiveet ovat yhteisesti selvillä.”

Lue lisää Minnan ajatuksia ja kokemuksia synnytysvalmennukseen liittyen

Lue lisäksi:
Äitiysfysioterapeutti Camilla Marjamäen kirje raskaana oleville ja synnyttäneille naisille
Tutustu #henkilökohtuisesti-kampanjaan