TIDSBOKNING
Hoppa till sidans innehåll

Hakala-Ala-Pietilä Tiina

Jag fick min grundutbildning vid Helsingfors universitets medicinska fakultet, och redan under studietiden sommarjobbade jag på Kvinnokliniken och blev intresserad av området. Även under min specialisering var min favoritplacering på Kvinnoklinikens hormonpoliklinik, där jag fick behandla infertilitetspatienter. År 1987 disputerade jag på graviditetsrisker och perinatala dödsfall vid Helsingfors universitet och omedelbart efter examen som specialistläkare inom kvinnosjukdomar och förlossningar började jag arbeta på Befolkningsförbundets fertilitetsklinik, där jag lärde mig mycket om området i många år. Senare började jag arbeta på Felicitas-kliniken, dit jag sökte eftersom kliniken varit en föregångare inom fertilitetsbehandlingar under hela sin existens. Jag har jobbat på Felicitas i ungefär 15 år.

Jag tar gärna emot alla slags patienter, även patienter inom allmän gynekologi dvs. inte bara dem som kommer till mottagningen i ärenden som rör infertilitet. En fördel med detta arbete är att få behandla patienter i olika åldrar med olika problem. Jag är särskilt insatt i patientgrupper som länge har försökt att bli gravida och eventuellt redan har genomgått många behandlingar, samt patienter över 38 år, hos vilka det är bra att ta hänsyn till andra faktorer än vid behandling av yngre patienter.

Jag är särskilt glad över att ha kunnat arbeta på den ”lyckliga” Felicitas-kliniken, där det är möjligt att planera en individuellt anpassad behandling för varje patient med goda resultat.

 Specialområden och specialkompetenser

  • Gynekolog
  • Första besöket vid barnlöshetsundersökningar
  • Fertilitetsrådgivning

Intresseområden

  • Fertilitetsbehandlingar Felicitas Mehiläinen
  • Fertilitetsrådgivning
  • Endometrios
  • Gynekologiska sjukdomar
  • PCOS/PCO
Se video (på finska): Diskussion mellan Tiina Hakala-Ala-Pietilä och Emilia Vuorisalmi om individuella fertilitetsbehandlingar på Felicitas Mehiläinen
Boka tid till mej

Läs mer

Brev från fertilitetsläkaren Tiina Hakala-Ala-Pietilä till en 40-åring som vill bli mamma (på finska)

Hitta en expert nära dej