Somevaikuttaja Eevi Teittinen sai lapsen vapaaottelija Teemu Packalénin kanssa viime vuoden marraskuussa. Blogissaan Eevi jakaa jälkikäteen ajatuksia ja pohdintoja synnytykseen liittyen.

”Alkuun tiuhaan lasketut päivät ja viikot ovat vaihtuneet kuin pikakelaukseen.”

”Olemme käyneet neuvolassa yksityisellä puolella Felicitas Mehiläisellä läpi raskauden ja olen saanut sieltä aina vahvistusta siihen, että kaikki on hyvin. Neuvolakäyntini ovat sujuneet todella kivuttomasti, koska raskaus on edennyt niin hienosti ja olen voinut todella hyvin.”

Synnytyksen lähestyessä Eevi haki tietoa aiheesta itse aktiivisesti ja tutustui myös äitiysfysioterapiaan.

”Tämä maailma on myös minulle uusi, joten se on vaatinut opiskelua ja asioihin tutustumista. Myös juuri siitä syystä oli mahtava kokemus käydä Felicitas Mehiläisen omalla äitiysfysioterapeutilla, sillä sain vastaukset kaikkiin mielessäni jyllänneisiin liikunnallisiin kysymyksiin.”

Eevi summaa kokemuksiaan äitiysfysioterapiasta.

”Kohtaaminen Camillan (äitiysfysioterapeutti) kanssa oli äärimmäisen miellyttävä ja koin aidosti saaneeni käynnistä hyviä vinkkejä loppumatkalle. Kävimme myös läpi seuraavaa käyntiä, joka tehdään synnytyksen jälkeen. Oli ihanaa keskustella asioista henkilön kanssa, jolla oli oikeasti osaamista ja taitoa raskausajan aktiivisesta liikkumisesta.”

Synnytykseen valmistautumisesta ja synnytyksestä Eevi kertoo seuraavaa.

Synnytysvalmennuksen lisäksi yhdessä olisi hyvä käydä läpi synnytystoivekirje ja sairaalakassin pakkaaminen, jotta myös tukihenkilö on kartalla äidin toiveista ja tarpeista.”

”Ajattelen, että synnytyskokemus voi parhaimmillaan hitsata perhettä yhteen. Tiimityötähän sekin lopulta on, jossa molemmilla on sovitut roolit ja tehtävät. Yhdessä onnistutaan ja yhdessä koetaan. Synnytys voi olla oikeasti voimaannuttava kokemus kivusta ja muusta huolimatta.”

Lue lisää Eevin ajatuksia blogikirjoituksesta, Ajatuksia synnytyksestä.