Blogissaan hyvinvointivaikuttaja ja urheilutoimittaja Oona Tolppanen kertoo, miten raskauden toinen kolmannes on sujunut. Oona on asioinut raskauden alusta asti Felicitas Mehiläisen äitiysneuvolassa.

”On ollut tosi kiva, kun vihdoin saan käydä aina samoilla ammattilaisilla”, Oona kertoo.

Oonan raskauden toinen kolmannes on mennyt voinnin ja tuntemusten mukaan hyvin.

”Toisen kolmanneksen alkupuolella (rv 20) kävimme rakenneultrassa, jossa selvisi että pieni poika on liittymässä meidän perheeseen. Tutkimuksissa tärkeintä oli kuitenkin huomata, että kaikki oli niin kuin pitääkin ja pienen kehitys etenee”, Oona kertoo.

Lisävarmistusta Oona haki 4D-ultraäänitutkimuksesta.

”Toisen kolmanneksen lopussa kävin laajassa lääkärintarkastuksessa Minna Tikkasella, joka tutki kohdunsuun lisäksi pikkuisen läpikotoisin 4D-ultralla. Lisäultraäänitutkimus tuli itselle ihan positiivisena yllätyksenä.”

”Jos vaan kiinnostaa, niin suosittelen käymään. Tutkimus on jo itsessään mielenkiintoinen kokemus ja sitä kautta saa myös paljon lisätietoa pikkuisen kehityksestä”, Oona jatkaa.

Raskaus ei ole kuitenkaan edennyt ongelmitta ja Oona kertookin raskauden tuomista haasteista, josta ei ole kertonut aiemmin.

”Joka yö tulee nähtyä tosi paljon selkeitä unia ja kaikki päivän tapahtumat sekä pienikin stressi menee uniin, ja tietysti tulee senkin takia heräiltyä tosi paljon. Välillä tuntuu, että on ihan ”pihalla” koko päivän, kun yöunet ovat niin vähäiset.”

”Saa olla todella onnellinen, että kaikki on mennyt näinkin hyvin”, Oona kuitenkin summaa.

Lue lisää Oonan kokemuksista ja kuulumisista Oonan blogista.