Felicitas Mehiläinen on käyttänyt vuodesta 2014 alkaen yli 38-vuotiaille tarkoitettua hoitomuotoa, jonka avulla on saatu aikaan kaksinkertaisesti enemmän raskauksia aikaisempaan verrattuna, ja lisäksi keskenmenoriski on ollut aikaisempaa alhaisempi.

Keskenmenoneuvola tarjoaa tukea ja apua

Naisen hedelmällisyyden kehitys

Naisen hedelmällisyys laskee jo varhain, ja 35 ikävuoden jälkeen raskaaksi tuleminen vaikeutuu, jolloin riski jäädä lapsettomaksi kasvaa. Lapsettomuushoidoillakin onnistumisen todennäköisyys laskee jyrkästi 40 ikävuoden jälkeen.

Naisen ikääntyessä tapahtuva hedelmällisyyden lasku johtuu pääasiassa munasolujen vanhenemisesta, niiden varastojen pienenemisestä sekä eräistä hormonimuutoksista, jotka heikentävät munasolujen laatua. Osittain tilanne johtuu myös siitä, että osa munasolujen laatua ylläpitävistä elimistön suojamekanismeista heikentyy naisen iän karttuessa.

Lisätietoa naisen hedelmällisyydestä

Lapsettomuushoitomenetelmä yli 38-vuotiaille

Yleinen käytäntö tulosten parantamiseksi on tehdä IVF-hoitostimulaatio suurilla hormoniannoksilla, minkä tavoitteena oli saada enemmän munasoluja ja siten parantaa todennäköisyyttä raskauden alkamiselle. Siitä huolimatta varsinkin yli 42-vuotiaiden hoitotulokset ovat vaatimattomia: raskausprosentti 43-vuotiailla jäi alle 10 % ja 44-vuotiailla alle 5 %.

Meillä käytössä olevan lapsettomuushoidon edut:

  • Hoitomuoto on erittäin turvallinen. IVF-stimulaation riskinä aikaisemmin esiintynyttä munasarjojen hyperstimulaatio-oireyhtymää ei synny tällä hoitomuodolla lainkaan.
  • Kokonaiskustannukset ovat tällä hoitomenetelmällä pienemmät kuin tavanomaisella IVF-stimulaatiolla.

Alkuun lapsettomuushoidoissa

Haluamme auttaa sinua ja mahdollista kumppaniasi kaikin käytettävissä olevin keinoin. Voit varata ajan Felicitas Mehiläiselle heti, kun itselläsi herää huoli, ettei raskaus yrityksistä huolimatta ala. Lähetettä tai aiempia tutkimuksia ei tarvita.

Varaa aika lapsettomuuslääkärille

Varaa maksuton aika lapsettomuushoitajalle

Lue asiakaskokemuksia lapsettomuushoitoihin liittyen:
Sarin ja Mikon tie vanhemmiksi luovutettujen sukusolujen avulla
Essi ja Sara saivat lapsensa lahjoitettujen siittiösolujen avulla
Itsellinen äiti, Taija: ”Onnellisuus on saanut ihan uudet mittasuhteet”

Lue lisäksi:
Lapsettomuuslääkärin kirje 40-vuotiaana äidiksi haluavalle
Gynekologin kirje hedelmällisyyttään pohtivalle

Tutustu myös #henkilökohtuisesti-kampanjaan

#Henkilökohtuisesti-kampanjan tarkoituksena on herätellä yleistä keskustelua ja tarjota vertaistukea mm. lapsettomuuteen, sukusolujen luovutukseen liittyen. Lisäksi #Henkilökohtuisesti-kampanjassa asiantuntijamme ja asiakkaamme kertovat omakohtaisia kokemuksia lapsettomuuteen, sukusolujen luovutukseen, raskauteen, äitiyteen ja niihin liittyviin palveluihin liittyen.