#Henkilökohtuisesti-kirjoitussarjassa asiakkaamme kertovat kokemuksiaan esimerkiksi lapsettomuushoidoista, äidiksi tulemisesta ilman hoitoja ja sukusolujen luovutuksesta. Kirjoitusten avulla haluamme samalla nostaa keskusteluun hedelmällisyyteen ja lapsettomuuteen liittyvien teemojen herkkyyttä ja henkilökohtaisuutta.

Emiliasta ja Henrikistä tuli vanhempia vuosia kestäneiden hoitojen jälkeen

Emilian ja Henrikin polku vanhemmiksi on ollut pitkä ja täynnä kamppaavia juuria. Hedelmöityshoitojen avulla ja toinen toisensa tuella Emiliasta ja Henrikistä on tullut kahden tytön vanhempia.
Lue Emilian ja Henrikin tarina

Essi ja Sara saivat lapsensa lahjoitettujen siittiösolujen avulla

”Ajattelin, että lapsien saaminen olisi kohdallani epätodennäköistä. Jossain vaiheessa äitikin lopetti lapsenlapsista haaveilun ja tyytyi siihen, että minulla oli koiria”, Essi kertoo.
Lue Essin ja Saran tarina

Inka luovutti munasolujaan auttaakseen lapsettomuudesta kärsiviä

29-vuotias Inka luovutti munasolujaan, koska halusi auttaa lapsettomuudesta kärsiviä. Päätös luovuttaa omia sukusoluja muille sai aikaan sekä hyväksyntää että ihmetystä – miksi luovuttaa, jos ei ole omiakaan lapsia?
Lue Inkan tarina

Sarin ja Mikon tie vanhemmiksi luovutettujen sukusolujen avulla

Mikko kärsii atsoospermiasta, eikä hänellä ei ole lainkaan siittiöitä. Hedelmöityshoidoissa kokeiltiin ensin lähipiiristä löytyneen luovuttajan siittiösoluja. Lopulta raskaus sai nopeasti alkunsa tuntemattoman luovuttajan lahjasoluilla.
Lue Sarin ja Mikon tarina

Aleksi halusi mahdollistaa lapsettomalle perheen luovuttamalla siittiösoluja

“Tiedän, että haluaisin joskus itsekin olla isä ja perheellinen. Sen vuoksi ajatus siitä, että joku haluaisi perheen, mutta jää siitä paitsi, tuntuu traagiselta.”
Lue Aleksin tarina
Natalia Salmela

Natan tarina: vapaaehtoisesta lapsettomuudesta tulevaksi äidiksi

Joulukuussa 2019 raskaustesti näytti yllättäen kahta viivaa ja tämä käynnisti pohdinnan, jota Natan ei pitänyt käydä lainkaan. Nata kertoo oman tarinansa raskauden viimeisille viikoille.
Lue Natan tarina
Itsellinen äiti Taija ja vauva katsovat nauraen peiliin

Itsellinen äiti, Taija: "Onnellisuus on saanut ihan uudet mittasuhteet"

Kun Taija alkoi lähestyä 35 vuoden ikää, hän alkoi miettiä, ettei biologisessa kellossa ole loputtomasti aikaa. ”Lisäksi olin tullut siihen tulokseen, etten oikeastaan ole parisuhdeihminen, mutta en silti halua luopua äitiydestä”, Taija kertoo.
Lue Taijan tarina

Keskenmenon kokenut Johanna sai apua keskenmenoneuvolasta

Sosiaalisen median vaikuttaja johannasofia_ kertoo koskettavan tarinansa kokemastaan keskenmenosta ja avusta jota on sen käsittelyyn saanut.
Lue Johannan tarina
Raskaana oleva nainen äitiysfysioterapiassa

Äitiysfysioterapia auttaa Minnaa luottamaan omaan kehoonsa raskausaikana

Minnan raskaus nosti esiin erilaisia fyysisiä vaivoja, joihin Minna päätti hakea apua, tukea ja ymmärrystä Felicitas Mehiläisen äitiysfysioterapeutilta.
Lue Minnan tarina
Aliisa ja Essi pitelevät vauvaansa. Kuva: @tanjaruotiphotography

Aliisan ja Essin matka kohti äitiyttä

Aliisalla ja Essillä on ollut pitkäaikainen haave omasta lapsesta. Vihdoin polku kohti vanhemmuutta alkaa edetä oikean klinikan ja asiantuntijan löytymisen myötä.
Lue Aliisan ja Essin tarina