Felicitas Mehiläisen asiantuntijat puhuttelevat kirjeissään eri elämäntilanteita läpikäyviä yksilöitä, pariskuntia ja heidän läheisiään. Kirjeet muodostavat kirjoitussarjan, jossa asiantuntijamme kannustavat lukijaa pohtimaan omaa hedelmällisyyttään ja suhtautumistaan siihen.
Tarja Olkinuora

Gynekologi Tarja Olkinuoran kirje hedelmällisyyttään pohtivalle

Toivetta omasta perheestä voi estää huoli selviytymisestä. Pärjäänkö, osaanko? Elämme kuitenkin maailmassa, jossa ei koskaan ennen ole ollut yhtä turvallista saada lapsia. Sanon näin koronaepidemiasta huolimatta.
Lue Tarjan kirje
Tiina Hakala-Ala-Pietilä

Lapsettomuuslääkäri Tiina Hakala-Ala-Pietilän kirje 40-vuotiaana äidiksi haluavalle

Hei sinä 40-vuotiaana äidiksi haluava. Olet kenties vasta nyt ensi kertaa elämässäsi tilanteessa, jossa olet alkanut toivoa omia lapsia. Raskaaksi tuleminen voi tuntua taistelulta aikaa vastaan. Et kuitenkaan ole tilanteessa yksin.
Lue Tiinan kirje
Felicitas Mehiläisen perhe- ja paripsykoterapeutti Tiina Ahonen

Psykoterapeutti Tiina Ahosen kirje lapsettomuudesta kärsivälle henkiseen jaksamiseen

Pohdit ehkä, miksi minä tai me emme saa lasta, kun toisille se on niin helppoa. Mihin asti raskautta kannattaa yrittää? Ja miten elämä rakentuu sen jälkeen, jos lasta ei tule?
Lue Tiinan kirje
Felicitas Mehilainen Outi Ansamaa

Psykoterapeutti Outi Ansamaan kirje miehelle, joka käy läpi lapsettomuushoitoja

Olet jo ehkä pikkupojasta asti halunnut tulla isäksi, mutta nyt tämän toiveen toteutuminen tuntuu olevan vaarassa. Pelko siitä, ettei toiveesi toteudukaan, voi laukaista kriisin, josta tulette kuitenkin selviämään yhdessä.
Lue Outin kirje
Felicitas Mehilaisen synnytyslaakari Minna Tikkanen

Synnytyslääkäri Minna Tikkasen kirje raskaana olevalle naiselle

Lähes jokainen nainen tuntee huolta, epävarmuutta ja jännitystä raskauteen ja synnyttämiseen liittyen. Se on luonnollista, sillä kyseessä on aina uusi, yksilöllinen, koko elämääsi mullistava tilanne.
Lue Minnan kirje
Felicitas Mehiläisen perhe- ja parisuhdeterapeutti Tiina Ahonen

Psykoterapeutti Tiina Ahosen kirje lapsettoman läheiselle

Epävarmuus leimaa usein lapsettoman lähipiirin pohdintoja, jos asioista ei puhuta avoimesti. Mitä sopii sanoa tai tehdä? Jos en kysy, tuntuuko, etten välitä? Jos kysyn, tunkeilenko ja pahoitanko mielen?
Lue Tiinan kirje
Äitiysfysioterapeutti Camilla Marjamäki

Äitiysfysioterapeutti Camilla Marjamäen kirje raskaana oleville ja synnyttäneille naisille

Joudut ehkä pohtimaan, miten liikkuminen ja liikunnan harrastaminen raskaana onnistuu. Entä synnytyksen jälkeen? Milloin ja miten voit jälleen liikkua turvallisesti?
Lue Camillan kirje
Felicitas Mehiläisen kätilö ja IVF-hoitaja Nina Harjunen

Kätilö Nina Harjusen kirje synnytyspelosta kärsivälle

Felicitas Mehiläisen kätilö ja IVF-hoitaja Nina Harjunen kirjoitti kirjeen niille, jotka tarvitsevat apua tai tukea synnytyspelkoon liittyen.
Lue Ninan kirje