Felicitas Mehiläisen äitiysfysioterapeutti Camilla Marjamäki kirjoitti kirjeen raskaana oleville tai jo synnytyksen läpikäyneille naisille. Kirje on osa kirjoitussarjaa, jossa Felicitas Mehiläisen asiantuntijat kannustavat lukijaa pohtimaan omaa hedelmällisyyttään ja suhtautumistaan siihen.

Kehosta on tärkeää pitää huolta raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen

Hei sinä raskaana oleva tai jo synnytyksen läpikäynyt äiti. Raskaus ja synnytys ovat aina yksilöllisiä ja ne voivat vaikuttaa myös eri tavoin kehoosi ja mieleesi.

Jo raskauden aikana olisi tärkeää kiinnittää huomiota oman kehon toimivuuteen ennaltaehkäisevästi. Usein kuulee puhuttavan, että erilaiset kiputilat ja vaivat kuuluvat raskauteen, mutta näin ei todellakaan tarvitse olla. Jokainen keho on yksilöllinen, ja me olemme auttamassa ja antamassa yksilöllistä, juuri sinulle sopivaa ohjausta ja hoitoa, jotta voit nauttia mm. raskaudesta kivuitta.

Saatat kohdata kokonaan uudenlaisia ilon, haasteiden tai pelon tunteita, jotka kuuluvat luonnollisena osana uuteen elämäntilanteeseen. Myös keho voi tuntua erilaiselta ja liikkuminenkin voi muuttua. Suhde omaan kehoon ja kehonkuvaan, ja sitä kautta itsetuntoon voi olla koetuksella. Joudut ehkä pohtimaan, miten liikkuminen ja liikunnan harrastaminen raskaana onnistuu. Entä synnytyksen jälkeen? Milloin ja miten voit jälleen liikkua turvallisesti?

Äitiysfysioterapiassa autamme ihmisiä aina yksilöllisesti sekä kannustamme järkevästi ja nousujohteisesti takaisin liikunnan pariin juuri sinulle sopivalla ja mielekkäällä tavalla.

Me Felicitas Mehiläisessä haluamme auttaa sinua voimaan paremmin raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Meillä on osaavia ammattilaisia ja äitiysfysioterapian avulla pystymme tarjoamaan valtavasti mahdollisuuksia raskauden aikaisesta hoidosta ja ohjauksesta, aina synnytyksen jälkeiseen kuntoutukseen ja ohjaukseen.

Olethan yhteydessä, jos jokin omassa kehossa askarruttaa raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen!

Camilla Marjamäki
Äitiysfysioterapeutti
Lantionpohjan fysioterapeutti

Varaa aika äitiysfysioterapeutille

Lue lisäksi asiakaskokemuksia:
Äitiysfysioterapia auttoi Minnaa luottamaan omaan kehoon raskausaikana
Hyvinvointivaikuttaja ja urheilutoimittaja Oona Tolppanen äitiysneuvolasta: ”Olen entistä luottavaisemmin mielin”
Synnytysvalmennus lisäsi Minnan luottamusta: ”Synnytysvalmennus on synnyttäjän lisäksi tärkeä myös puolisolle tai tukihenkilölle”

Tutustu myös #henkilökohtuisesti-kampanjaan

#Henkilökohtuisesti-kampanjan tarkoituksena on herätellä yleistä keskustelua ja tarjota vertaistukea mm. lapsettomuuteen, sukusolujen luovutukseen liittyen. Lisäksi #henkilökohtuisesti-kampanjassa asiantuntijamme ja asiakkaamme kertovat omakohtaisia kokemuksia lapsettomuuteen, sukusolujen luovutukseen, raskauteen, äitiyteen ja niihin liittyviin palveluihin liittyen.