Lapseton voi olla omasta tahdostaan tai tahtomattaan. Siksi se on aina henkilökohtainen asia.

On jokaisen oma päätös, haluaako lapsettomuudesta puhua vai ei. Se, mitä toisen kohdussa tapahtuu tai ei tapahdu, on jokaisen henkilökohtainen – henkilökohtuinen asia. Siksi on meidän kaikkien vastuulla muistaa, että lapsettomuudesta saa kertoa mutta ei kysellä.

 

Hedelmällisyysterveys ja lapsenhankinnan ajankohdan valinta puhututtavat niin mediassa, sukujuhlissa kuin politiikassakin. Usein keskustelusta unohtuu, miten valtavan määrän tunteita lapsettomuus aiheena sisältää. Pahimmassa tapauksessa harmitonkin kysely lasten hankinnasta voi jättää lähtemättömät ja syvät arvet.

 

Henkilökohtuisesti-kampanjan avulla herätetään yleistä keskustelua ja tarjotaan vertaistukea niille, joille lapsettomuus on ajankohtainen tai oma kokemus. Millaisia kokemuksia ovat läpikäyneet Sara ja Essi perustaessaan perhettä? Miksi Inka päätti luovuttaa munasoluja? Entä millaisia ajatuksia lapsettomuudesta kärsineet Sari ja Mikko joutuivat kohtaamaan?

Teeman ympärillä ovat kirjoittaneet myös tunnetut vaikuttajat:

Sinäkin voit olla  mukana levittämässä tärkeää viestiä käyttämällä sosiaalisessa mediassa #henkilökohtuisesti  -tunnistetta.

#henkilökohtuisesti

 

Lue apua asiantuntijakirjeistä eri elämäntilanteisiin

Lue asiakkaidemme kokemuksia lapsettomuushoidoista ja sukusolujen luovutuksesta