Kun lapsen saaminen tulee ajankohtaiseksi naisparille tai itselliselle naiselle, on alkuun hyvä varata aika Felicitas Mehiläisen hedelmällisyysneuvolaan. Itsellisellä naisella tarkoitetaan naista, joka tietoisesti haluaa vanhemmaksi ja hankkia lapsen yksin hedelmöityshoitojen ja luovutettujen sukusolujen avulla.

Hedelmällisyysneuvolan käynneillä kartoitetaan gynekologinen terveydentila sekä käydään läpi lainsäädännöllisiä seikkoja, elämäntilanteeseen ja tukiverkostoon liittyviä asioita sekä pohditaan tulevaa elämää lapsen kanssa.

Varaa aika hedelmällisyysneuvolaan

Naisparien ja itsellisten naisten hedelmöityshoitojen eteneminen

Itsellisen naisen tai naisparin toisen osapuolen raskaaksi saattaminen tapahtuu yleisimmin inseminaatiolla eli keinohedelmöityksellä. Hoito voidaan toteuttaa luonnollisella kierrolla, jos ovulaatio löytyy helposti.

Inseminaatiohoidon onnistumistodennäköisyys jokaisella kerralla on noin 20 prosenttia. Jos raskaus ei ala 3–4 inseminaatiokerran tuloksena, voidaan miettiä vaihtoehdoksi koeputkihedelmöitystä, joka on keinohedelmöitystä tehokkaampi hoitomuoto.

Naisparien ja itsellisten naisten hedelmöityshoidot räätälöidään aina yksilöllisesti. Naisparien ja itsellisten naisten kohdalla valitaan aina hedelmöityshoitomuoto, joka tuo todennäköisimmin parhaan lopputuloksen.

Naisparien ja itsellisten naisten hedelmöityshoidoissa käytetään luovutettuja siittiöitä. Luovutettujen sukusolujen käyttö vaatii huolellista suunnittelua ja valmistelua sekä keskustelua psykologin kanssa.

Lisätietoa:
Hoidot luovutetuilla sukusoluilla
Tutustu hedelmöityshoitolakiin (Finlex.fi)
Tutustu äitiyslakiin (Finlex.fi)
2019 voimaan astuneen äitiyslain muutoksen vaikutuksista naisparien hedelmöityshoitoihin
Blogikirjoitus: Rohkea valinta – itsellinen vanhemmuus

Varaa aika hedelmällisyysneuvolaan

Lue lisäksi asiakaskokemuksia:
Essin ja Saran tarina: ”Lapset ovat tuoneet elämään lisää ystäviä ja arjen onnea”
Aliisan ja Essin tarina: ”Tiesimme haluavamme tätä enemmän kuin mitään muuta”
Itsellinen äiti, Taija: ”Onnellisuus on saanut ihan uudet mittasuhteet”

Tutustu myös #henkilökohtuisesti-kampanjaan

#Henkilökohtuisesti-kampanjan tarkoituksena on herätellä yleistä keskustelua ja tarjota vertaistukea mm. lapsettomuuteen, sukusolujen luovutukseen liittyen. Lisäksi #Henkilökohtuisesti-kampanjassa asiantuntijamme ja asiakkaamme kertovat omakohtaisia kokemuksia lapsettomuuteen, sukusolujen luovutukseen, raskauteen, äitiyteen ja niihin liittyviin palveluihin liittyen.