Alkioiden viljelyyn tarkoitetut erikoisliuokset

Alkioiden erikoisviljelyliuokset auttavat alkion kiinnittymisessä kohdun limakalvoon. Viljelyliuokset sisältävät luonnollista kasvutekijää, sytokiinia (GM-CSF). Sytokiinia esiintyy raskauden aikana ja se edesauttaa alkion ja kohdun limakalvon välistä kommunikaatiota. Viljelyliuokseen lisätty sytokiini luo alkiolle kohdun luonnollista ympäristöä jäljittelevän kasvuympäristön ja parantaa siten alkion kiinnittymisen todennäköisyyttä. Matala sytokiinipitoisuus voi johtaa alkion kiinnittymisen epäonnistumiseen. Felicitas Mehiläisellä on käytössä EmbryoGen- ja BlastGen-erikoisliuokset.

Milloin erikoisliuoksia käytetään?

EmbryoGen-liuosta käytetään silloin, kun alkionsiirto tehdään toisena tai kolmantena päivänä munasolujen keräyksestä. BlastGen-liuosta käytetään puolestaan blastokystiviljelyn eli niin kutsutun pitkän viljelyn yhteydessä.

Erikoisliuoksia suositellaan käytettäväksi erityisesti, mikäli hoitojen taustalla on toistuvia keskenmenoja tai biokemiallisia raskauksia, tai mikäli hedelmöityshoitojen epäonnistumisille ei löydy syytä.