Luovutettujen sukusolujen käyttöä voidaan harkita tilanteissa, joissa omien munasolujen tai siittiöiden tuotanto on hiipumassa tai loppunut. Luovutettujen sukusolujen käyttäminen on yksi vaihtoehto myös, mikäli raskaus omilla sukusoluilla ei ole onnistunut useista yrityksistä huolimatta. Luovutettuja sukusoluja käytetään yleisesti myös naisparien sekä yksin lasta haluavien naisten hedelmöityshoidoissa.

Sukusolujen luovuttaja voi olla vastaanottajien tuttu. Suurin osa luovutetuilla sukusoluilla tehdyistä hoidoista tehdään kuitenkin vastaanottajille tuntemattomien luovuttajien sukusoluilla.

Lue lisää munasolujen luovutuksesta Lue lisää sperman luovutuksesta

Luovuttajat huolellisesti valittuja ja rekisteröityjä

Kaikki sukusolujen luovuttajat on valittu huolella ja he ovat käyneet läpi terveystarkastuksen. Luovuttajien on lain mukaan rekisteröidyttävä, sillä hoidosta syntyneellä lapsella on oikeus saada tietoonsa luovuttajan henkilöllisyys.

Munasoluluovutushoidossa luovuttaja käy läpi munarakkuloiden kypsytyshoidon ja munasolujen keräyksen. Munasolujen vastaanottajalle annetaan kohdun limakalvoa valmistavaa lääkitystä ennen alkionsiirtoa.

Luovutettujen sukusolujen käyttö vaatii aina huolellista suunnittelua ja valmistelua sekä keskustelua psykologin kanssa hoidon erityispiirteistä johtuen. Tutustu myös hedelmöityshoitolakiin. (Finlex.fi)

Omien siittiöiden pakastaminen spermapankkiin

Felicitas Mehiläisen spermapankkiin on mahdollista pakastaa myös omia siittiöitä tulevia hedelmöityshoitoja ajatellen. Siittiöiden pakastamisella voidaan turvata omat sukusolut esimerkiksi jos mies on menossa syöpähoitoihin.

Myös hedelmöityshoitoa varten voidaan tarvita siittiöiden etukäteistä pakastamista esimerkiksi miehen pitkien matkojen vuoksi. Kaikissa Felicitas Mehiläisen toimipisteissä on mahdollisuus sperman pakastamiseen.

Lisätietoja toteutuksesta, tarvittavista suostumuksista ja verikokeista saat ottamalla yhteyttä lähimpään Felicitas Mehiläisen toimipisteeseen.

Katso lähimmän Felicitas Mehiläisen yhteystiedot

Lue lisäksi:
Sarin ja Mikon tie vanhemmiksi luovutettujen sukusolujen avulla
Essi ja Sara saivat lapsensa lahjoitettujen siittiösolujen avulla
Itsellinen äiti, Taija: ”Onnellisuus on saanut ihan uudet mittasuhteet”

Tutustu myös #henkilökohtuisesti-kampanjaan

#Henkilökohtuisesti-kampanjan tarkoituksena on herätellä yleistä keskustelua ja tarjota vertaistukea mm. lapsettomuuteen, sukusolujen luovutukseen liittyen. Lisäksi #Henkilökohtuisesti-kampanjassa asiantuntijamme ja asiakkaamme kertovat omakohtaisia kokemuksia lapsettomuuteen, sukusolujen luovutukseen, raskauteen, äitiyteen ja niihin liittyviin palveluihin liittyen.