Felicitas Mehiläinen tarjoaa äitiysneuvolan lisäksi raskaudenajan seurannan erikoislääkärin vastaanotolla. Voit käydä Felicitaksessa raskauden seurantaan erikoistuneen lääkärin vastaanotolla, kävitpä meillä neuvolassa tai et. Haluamme tarjota kaikille odottaville yksilöllistä, raskauteen perehtynyttä ja kiireetöntä palvelua. Pyrimme myös joustavuuteen ja tarvittaessa vastaanottokäynti voidaan järjestää lyhyelläkin varoitusajalla.

Asiantunteva henkilökunta seuraa raskautta huipputason laitteiston avulla. Käytämme 4D-ultraäänilaitetta, jolla sikiöstä saadaan kolmiulotteinen, liikkuva kuva. Se tarkentaa rakennepoikkeavuuksien havaitsemista. Käytössä on myös sikiön sykekäyrää seuraava kardiotokografi ja Mehiläinen Felicitaksen laboratorio.

Kuinka tiiviisti lääkärissä käydään?

Suosittelemme noin viittä käyntiä lääkärillä raskauden aikana. Raskausviikolla 11–13 tehdään niskapoimu-ultraääni ja seerumiseula ja viikolla 18–19 rakenneultraääni. Keskiraskauden ultraääni tehdään raskausviikolla 26–28 ja loppuraskauden ultraääni viikolla 36–38. Jos raskausviikkoja tulee yli 40, seuraa vielä ns. yliaikaisuuskontrolli. Kaikki käynnit sovitaan yksilöllisesti toiveidenne mukaan. Mikäli vanhemmat haluavat, voidaan lapsivesipunktio tehdä raskausviikolla 15–19.

Voit varata ensimmäisen käynnin neuvolaamme heti, kun raskaustesti osoittautuu positiiviseksi. Felicitas Mehiläisestä löytyy osaavia synnytyksiin erikoistuneita gynekologeja, eli perinatologeja, joilta saa osaavaa tukea, palvelua ja hoitoja raskauden jokaisessa vaiheessa.

Varhaisraskauden ultraääni

Varhaisraskauden ultraäänitutkimukseen kannattaa tulla raskausviikolla 7. Tässä tutkimuksessa varmistetaan, että raskaus on oikeassa paikassa kohdun sisällä ja, että sikiö kasvaa ja kehittyy hyvin. Lisäksi voidaan määrittää raskauden kesto ja näin laskettu aika.

Äitiysneuvolan ensikäynti on ajankohtainen raskausviikkojen 10-13 välillä. Tämän jälkeen käynnit suunnitellaan yksilöllisesti.

Raskauden ultraääni

Myöhemmässä raskauden vaiheessa ultraäänitutkimusta käytetään sikiön rakenteiden, kasvun, sikiön asennon ja istukan paikan arviointiin.

Ultraääni voidaan tehdä viikoilla 5-12. Sikiö ja sydämen syke nähdään viimeistään viikosta 6 eteenpäin.

Raskauden eteneminen

On tärkeää, että raskaus etenee turvallisesti ja koko perhe voi hyvin. Siksi kuuntelemme tarkasti äidin ja isän toiveita ja tarpeita. Felicitaksen neuvolassa oma kätilönne huolehtii teistä koko raskauden ajan, aina lapsen syntymään saakka. Lisäksi tukenasi on raskauden seurantaan perehtynyt erikoislääkäri, joka toimii neuvolalääkärinänne.