Miten koronavirus (covid-19) vaikuttaa hedelmöityshoitojen tekemiseen?

Olemme aloittaneet hedelmöityshoidot uudestaan . Olemme puhelimitse hoitojen aloittamisesta yhteydessä asiakkaisiimme, joille hoitosuunnitelma on tehty. Jos haluat, että otamme sinuun yhteyttä muussa tilanteessa, lähetä meille viesti yhteydenottopyyntölomakkeen kautta.

Euroopan hedelmöityshoitojen kattojärjestö (ESHRE) on 23.4. päivittänyt suositustaan siten, että hoitoja voi taas aloittaa, kun toiminnassa seurataan uusia ohjeistuksia turvallisista käytännöistä ja minimoidaan potilaiden ja henkilökunnan tartunnan riskiä.  Uudessa toimintatavassamme huomioidaan viruksen tarttumisen ja leviämisen minimoiminen lapsettomuushoitojen eri vaiheissa esimerkiksi vastaanotolla, solulaboratorioissamme, sukusolujen ja alkioiden säilytyksessä ja hankintojen turvallisuudessa.

Miten toimimme klinikalla koronaviruspandemian aikana?

  • Henkilökunta ei tule sairaana töihin ja noudattaa omassa toiminnassaan huolellisesti toimintatapoja COVID-19 virustartuntaa välttäen. Myös koronavirustestaus on käytössämme.
  • Noudatathan itse samaa, etkä saavu klinikalle sairaana.
  • Pyydämme saapumaan vastaanotolle yksin, mikäli kysymyksessä ei ole ensikäynti tai hoitosuostumuksen allekirjoituskerta.
  • Klinikalle tultaessa pestään ja desinfioidaan kädet.
  • Odotusaulassa pidetään vähintään 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
  • Emme kättele.
  • Postitamme kaikki laskut, maksuja ei hoideta klinikalla.
  • Työskentelemme erillisissä tiimeissä ja olemme varautuneet sijaisjärjestelyihin muista toimipisteistä, jotta pystyisimme jatkamaan toimintaa mahdollisissa sairastumis -tai karanteenitilanteissa. Teemme kaikkemme, että potilaiden hoidot voidaan tehdä suunnitellusti loppuun.
  • Palaamme normaalikäytäntöihin niin pian kuin mahdollista.

Toimintaohjeet koronaviruspandemian aikana vastaanotolle tuleville – näin vältämme tartuntoja toimipisteissämme

Vastaanotto on mahdollista toteuttaa myös etävideovastaanottona tai puhelimitse, näin voit aloittaa lapsettomuuden selvittelyt ja tehdä hoitosuunnitelman lääkärin kanssa esimerkiksi kotoa käsin.

Lue lisää etävideovastaanotoista

Alla olevista linkeistä löydät ajankohtaista tietoa ja ohjeita koronaviruspandemiaan liittyen.

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

Jos olet sairaana tai epäilet koronavirustartuntaa